Linkedin

Vedubox

2024 Capterra Raporuna Göre En İyi Eğitim Yönetim Yazılımlarından Biri Vedubox.

Paylaş

bedava yazilim

Bedava Kurumsal Yazılım mı? Emin misiniz?

Piyasada “bedava” olmak üzerine avantaj elde etmeye çalışan pek çok açık kaynak kodlu yazılım görebilirsiniz. Aslında açık kaynak kodlu yazılımların bedava olduğu yanıltıcı bir bilgidir. İnsanlar yazılıma neden ihtiyaç duyarlar? Tabii ki işlerini yaparken yazılımdan kapsamlı biçimde faydalanmak için.

İnsanlar, yazılımın kullanıcısı olmak isterler. Yoksa bedava olduğu iddia edilen yazılımları alıp, o yazılımı sunucuya kurup, bütün güvenlik, yedekleme, güncelleme ve entegrasyon gibi teknik çalışmaları yapmak için yazılım almak istemezler. Böyle bir durumda müşteri yazılımın kullanıcısı olması gerekirken, birden kendini yazılımın teknik işletmecisi olarak bulur.

Bedava Kurumsal Yazılımın Beklenmeyen Maliyetleri

Bedava yazılım almanın gizli maliyetleri ilk başta fark edilmeyebilir. Ancak bedava yazılıma ek olarak teknik personel, sunucu, güncelleme -bakım gibi giderler zamanla profesyonel bir yazılımı satın almanın çok çok ötesinde maliyet oluşturmaya başlar. Bedava kurumsal yazılımın astarı yüzünden pahalı olur.

Ayrıca kendi sunucusuna kurulan yazılımın sürdürülebilirliği çok büyük risk taşır. Kullanıcı sayısı arttıkça sistemin ölçeklenebilirliği çok ciddi problem haline gelir. Yük dengeleyici (load balancer) ve internet maliyetleri inanılmaz rakamlara ulaşabilir. Özellikle video konferans ve e-öğrenme gibi yazılımlarda video gibi çok yüksek hacimli internet trafiği oluşur. Bu durum sunucuda çok ciddi yük oluşturur ve sunucu internet maliyetini de şişirir.

Bedava diye aldığınız yazılım için her zaman teknik personel istihdam etmek ya da bir firmadan destek almak zorunda kalırsınız. Halbuki sizin tek ihtiyacınız yazılımı kullanmak iken, bazen uykularınızı kaçıracak derecede teknik insan kaynağı yönetimi ile karşı karşıya kalırsınız. Bu faktörler sizin işinizin sürdürülebilirliği için kritik rol oynar.

Bedava olarak lanse edilen yazılımlara profesyonel destek verirken bu bedava yazılımın reklamını yapan çok sayıda firma vardır. Bu firmalar bu işten önemli miktarda para kazanırlar. Bedava olarak lanse edilen yazılımlar ise belli bir kullanıcı sayısına ulaştıktan sonra o yazılımın paralı versiyonları da çeşitli firmalar tarafından satılmaya başlanır.

Piyasada ERP, e-öğrenme, video konferans, e-mail, santral, muhasebe gibi her türlü konuda ücretsiz olduğu iddia edilen yazılımlar bulabilirsiniz.  Bu yazılımların kullanılabilirliği ciddi sorgulanır. Çoğunluğunda profesyonel destek bulamazsınız. Tam işinize yarayacağını düşündüğünüz noktada yazılımın sınırları sizi yolda bırakabilir. Eğer her yazılım bedava olarak bulunup tüketiliyorsa yazılım mühendisleri nasıl para kazanacaklar?

Örneğin biz www.vedubox.com u geliştirdik. Vedubox’ın içinde 50 farklı teknoloji entegre bir şekilde çalışıyor ve müşteri ihtiyacını %100 karşılıyor. Biz diyoruz ki, Vedubox ile aynı işi yapacak yazılımların yıllık maliyetini sunucu, sunucu interneti, teknik personel, güncelleme ve bakım, entegrasyon gibi faktörleri dikkate alarak hesaplayın. Bu maliyeti bize verin ve Vedubox zaten size bedavaya gelsin. Üstelik yanında destek hediye. Yani bir sorununuz olduğunda size cevap verecek destek ekibi ve dünyanın en iyi mühendislerinden oluşan bir ekip size yardımcı olmak için hazır bekliyor olacak.

Ayrıca benzer konulara değindiğimiz aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Neden Vedubox? Bir LMS’in Gerçek Maliyeti

https://www.vedubox.com/online-ogrenme-lms/neden-vedubox-bir-lmsin-gercek-maliyeti/

Bulut Tabanlı LMS’in 8 Paha Biçilmez Faydası

https://www.vedubox.com/faydali-ipuclari/bulut-tabanli-lmsin-8-paha-bicilmez-faydasi/

Sonuç olarak “bedava” olan ne varsa insanların zamanlarını, hayallerini ve paralarını israf edebilir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

En Yeni Yazılar

Başarı Hikayeleri