Linkedin

Vedubox

2024 Capterra Raporuna Göre En İyi Eğitim Yönetim Yazılımlarından Biri Vedubox.

Paylaş

Konya’da Telekonferans Sistemiyle Hastalara Çözüm Üretiliyor

Konya’da uygulamaya konulan “Sağlıkta Mesafeler Yok Artık” projesi kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları; diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimci ve aile danışmalığı kategorilerinde pilot ilçe seçilen Kulu’daki hastalarla telekonferans sistemiyle görüşerek çözüm önerileri üretiyor.

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Sağlıkta Mesafeler Yok Artık” projesi hayata geçirildi. Konya’nın Kulu ilçesinde bir aydır yürütülen proje kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları, Kulu ilçesindeki hastalarla telekonferans sistemiyle hızla bir şekilde görüşerek çözüm önerileri üretiyor. Proje kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Gamze Güleçoğlu, Kulu ilçesindeki kadın hastasıyla telekonferans sistemiyle görüşerek, sorunlarını dinleyip çözüm önerileri sundu.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, “Sağlıkta Mesafeler Yok Artık” projesinin iki temel dayanağı olduğunu belirterek, “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde insan kaynaklarının sınırsız olmadığını biliyoruz. Biz de bu açıdan yola çıkarak başta özellikle psikolog, diyetisyen, çocuk gelişimci olmak üzere bu insan kaynaklarının kıtlığını gidermenin yollarını konuşmak için proje ekibimizle oturduk ve böyle bir proje gündeme çıktı” dedi.

“Hastalarla birebir interaktif bir şekilde görüşülüyor”

Birçok ilçede diyetisyen, psikolog ve çocuk gelişimci branşların olmadığını bildiklerini de kaydeden Dr. Öznavruz, “Bu projenin amacı, merkezdeki insanlar bu hizmetten faydalanırken ilçelerimizdeki insanlarımızın bu hizmetleri almamasının içimize sinmemesi. İnsanlarımızın 180 kilometre ilerideki bir ilçeden Konya’ya gelip bu hizmeti almanın bedelinin 7-8 saate mal olduğunu ve ekonomik açıdan gelen insanların bütçelerini de etkilediğini de görürsünüz. Biz de bu proje kapsamında, interaktif bir şekilde bilişim çağının gelişmiş olduğu bu süreçte internet altyapısından faydalanarak birebir interaktif bir şekilde karşıdaki hastayla görüşerek hastanın sorunları dinleniyor. Çözüm önerileri üretiliyor daha sonra gerekli olan önerilerde bulunarak bir sonraki randevusu ilgili toplum sağlığı merkezindeki arkadaşlarımız tarafından ayarlanıyor” diye konuştu.

“Projemiz yaklaşık bir aydır Kulu ilçemizde başladı”

Dr. Öznavruz, projeyi 2 gruba ayırdıklarını ifade ederek, “Hizmet noktasında diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimci ve aile danışmalığı olmak üzere 4 kategoride hizmetlerimiz devam ettirmekteyiz. Eğitim boyutunda ise 2 binin üzerindeki sağlık çalışanlarımıza birebir yerinde eğitim vermeyi hedeflemekteyiz. Projemiz yaklaşık 1 aydır Kulu ilçemizde başladı. Şuan merkez 3 ilçede dahil olmak üzere bütün ilçelerimizde bu hizmeti vermeye başlayacağız. Başka bir amacımızda burada slayt tarzında sistemden web tabanından karşı taraftaki ilçeye mevcut olana sunumun tamamını iletebiliyoruz. İnsanlar aynı oda içerisine otururken sunumu birebir ekrandan takip ederek personelimizin eğitimini de amaçladık” şeklinde konuştu.

Dr. Hasan Öznavruz, vatandaşların projeden faydalanabilmesi için gerekli bilgileri de aktararak, “Her bir ilçede ilçe sağlık müdürlüğü ve toplum sağlığı başkanlığı dediğimiz birimlerimiz var. Vatandaşlarımız bu birimlere müracaat ederek obezite başta olmak üzere, hiper tansiyon, kronik hasta yönetimi, çocuk gelişimiyle ilgili sorunu olan vatandaşlar buradaki merkezimize müracaat ediyor. Daha sonra oradaki sorumlu olan arkadaşımız Konya merkezdeki arkadaşlarımızla görüşerek zaman dilimi içerisinde tarih ve saat veriyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/konya-da-telekonferans-sistemiyle-hastalara-konya-yerelhaber-2093282/

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

En Yeni Yazılar

Başarı Hikayeleri