Linkedin

Vedubox

3-4-5 Mayıs’ta IFTE Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarında C2 no’lu Vedubox standımıza bekliyoruz.

Paylaş

online egitim sitesi nasil kurulur 2

Online Eğitim Sitesi Nasıl Kurulur?

Son yıllarda online eğitim platformlarının sayısı git gide artmaya başladı. Bu durum, işe alım uzmanlarının online sertifikaları daha ciddiye almaya başlamasıyla birlikte online kursların güvenilirliğini artırmış durumda. Yani, online eğitim platformları becerilerinizi paylaşarak topluma fayda sağlamanın harika bir yoludur. Ayrıca bundan kâr da elde edebilirsiniz ki bu her zaman bir artıdır. Peki, bir online eğitim sitesi nasıl oluşturulur? Gelin birlikte “Online eğitim sitesi nasıl kurulur?” öğrenelim.

 

Online Eğitim Sitesi Nasıl Oluşturulur? Adım Adım Kılavuz

Online eğitim, becerileri geliştirmenin ve daha iyi maaşlı bir iş bulmanın çok etkili bir yoludur. İşte bir online eğitim merkezi kurmak için izlenmesi gereken ana adımlar.

Kendi yapınızı oluşturma

Online bir eğitim merkezini başarılı bir şekilde tasarlamak için titiz bir hazırlık yapmak gerekir. Önerilecek konular hakkında ileri düzeyde bilgi sahibi olmak, öğrencilerinizin güvenini daha kolay kazanmak için çok önemlidir.

Çevrimiçi platformu (LMS) seçin

Kendi web sitenizin olması her zaman gerekli olsa da daha iyi bir görünürlük için bir LMS platformu şarttır. Bu öğrenme platformuyla, davetlerin yanı sıra kursların tüm katılımcılarla paylaşılmasını otomatikleştirmek artık mümkün.

Tutor LMS

Bu uzantı amacınızın özüdür- LMS (Öğrenme Yönetim Sistemi) kullanarak bir e-öğrenme sitesi oluşturabilirsiniz.

Vedubox Tutor

Vedubox Tutor, online eğitim veren herkes için tasarlanmıştır. Canlı dersler, testler ve sınavlar, video eğitimi, belge paylaşımı ve çok daha fazlası tek bir platformda birleştirilmiştir.

Vedubox Tutor nedir?

Vedubox Tutor, online özel ders, danışmanlık ve koçluk veren eğitmenler için geliştirildi. Yeni nesil eğitim teknolojileri ile online veya hibrit eğitimde en gelişmiş çözümlerle tanışın.

Nasıl çalışıyor?

  1. Kaydolun: E-posta adresinizi kullanarak ve şifrenizi tanımlayarak Vedubox Tutor’a kaydolun.
  2. Ders Planlayın: Canlı dersinizin gününü ve saatini belirleyin ve tek bir tıklama ile  oluşturun.
  3. İçerik Yükleyin: Çevrimiçi öğrenme deneyimini çeşitli formatlarda ilgi çekici içeriklerle zenginleştirin.
  4. Kullanıcı Ekle: Kullanıcılarınızı sisteme kaydedin veya katılmak için bağlantıyı tıklayın ve paylaşın.

Eğitim programınızı belirleyin ve çevrimiçi kursunuzu bir dakika içinde hazırlayın. Herhangi bir yerden, herhangi bir cihazla kolayca derslerinizi öğretin.

Eğitim kurslarınızı oluşturun

Öğrenme materyallerinin öğrencilerin başarısına esaslı bir şekilde katkıda bulunduğunu anlamak önemlidir. E-öğrenme yazılımı, öğrenme modüllerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde tasarlanmasında çok etkilidir. Bu araç örneğin videolar, sınavlar ve diyalog simülasyonları oluşturmaya izin verir. Öğrencilere interaktif kurslar sunmak çok pratiktir.

Online eğitim nasıl yapılır?

Online özel ders vermek ister misiniz? Öğrencilerinize öğretmek istediğiniz konu ne olursa olsun, artık hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından giderek daha fazla rağbet gören bir öğrenme yöntemidir. Kaliteli dersler vermek için, çevrimiçi eğitimin nasıl yapılacağına dair bu eksiksiz kılavuzu keşfetmenizi öneririz!

Çevrimiçi özel ders için doğru platformu seçin

Çevrimiçi kurslar verirken göz önünde bulundurulması gereken ilk şey hangi platformun kullanılacağıdır. Eğer ilk kez kullanacaksanız ve anahtar teslim bir çözümden faydalanmak istiyorsanız, neden Vedubox‘ı denemiyorsunuz? Size sanal bir sınıfın tüm ekipmanlarına sahip kendi uzaktan eğitim platformumuzu sağlar: dijital araçlar, etkileşimli dijital tahtalar, ekran paylaşımı, dosya paylaşımı, video konferans vb. birçok özellikten faydalanabilirsiniz. 

Öğrencilerinize uyarlanmış bir öğrenme yöntemi geliştirin

Derslerinizi her öğrenciye uyarlamanız gerekecek olsa da özel bir öğretmen olarak, daha sonra kolayca uyarlayabileceğiniz genel bir öğrenme yöntemi hakkında düşünmek için zaman ayırmalısınız.

Kurslarınızı bireyselleştirin ve öğrencilerinizin gelişimini takip edin

Başarılı uzaktan eğitim, bireyselleştirilmiş öğrenme gerektirir. Online kursunuzu oluşturmak için öğrencinizin beklentileri ve hedefleriyle başlayın, ardından ihtiyaçlarını, zayıf ve güçlü yönlerini hedefleyin. Videolar, podcastler, fotoğraflar, slayt gösterileri, oyunlaştırma vb. ile dersleri daha teşvik edici hale getirmek ve öğrencilerin ezberini geliştirmek için öğretim materyalini çeşitlendirmek mümkündür.

Testler, sınavlar, anketler

Son olarak, ne öğrendiklerini ve neleri eksik yaptıklarını göstermek için her öğrencinin ilerlemesini takip etmek gerekir. Bunun için örneğin sınavlar, alıştırmalar veya anketler kullanabilirsiniz. Evde öğrenmeyle ilgili daha fazla ipucu keşfetmek için bu YouTube oynatma listesine göz atabilirsiniz. Başarılı bir çevrimiçi öğrenme için en iyi ipuçlarını bulacaksınız.

Eğitim Yönetim Sistemi (LMS), Canlı Eğitim Planlaması, Online Sınav Yönetimi,
Eğitim Satışı, Oyunlaştırma, Güvenli Sınav, İnteraktif Video, Sanal Sınıf Yönetimi ve daha pek çok eşsiz özellik ile bir arada sunan Vedubox Premium ile ilgili avantajlı fiyatlar hakkında hemen bilgi alın.

Online öğrenime nasıl erişebilirim?

Uzaktan eğitim platformları, öğrencilerin internet üzerinden eğitim kaynaklarına erişmeleri ve bunları kullanmaları için kolay bir yol sağlarken, öğretmenler ve eğitmenler için de kurs yönetimini kolaylaştırır.

Çevrimiçi öğrenime nasıl erişebilirim? Bu sorunun cevabı birçok kriter ve parametrenin göz önünde bulundurulmasını gerektirir. Size en uygun çözümü bulmak için hiçbir şey şansa bırakılmamalıdır. Gecikmeden, sizi piyasadaki en iyi eğitim platformunu keşfetmeye davet ediyoruz! Vedubox, online kurs girişimleri veya online akademi kurmak isteyenler için olmazsa olmaz bir platformdur. Online kurslar oluşturabilir, yönetebilir ve satabilirsiniz.  Online akademiniz için eğitim programınızı belirleyebilir, online kursunuzu bir dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Kendi hızınızda öğrenme, Çevrimiçi Depolama, Etkileşimli Ekran Paylaşımı, Raporlama ve Sertifikasyon, Video Sınıf Kitaplığı, Akıllı Tahta ve daha fazlası gibi bazı önemli özelliklerden yararlanabilirsiniz…

İyi Bir e-Öğrenim Platformu Ne Yapar?

Kullanıcıları caydırmak yerine eğiten etkili bir e-Öğrenim platformu oluşturmak hala zorlu bir girişim gibi gözükse de çok zor değil. Peki başarılı bir çevrimiçi eğitim web sitesi ne yapar?

Öğrenmeyi Eğlenceli Hale Getirin-Oyunlaştırma ( Gamification)

Öğrenme dünyasında monoton içerikler nadiren sonuç verir. Öğrenmeyi eğlenceli ve motive edici hale getirmek için e-Öğrenim platformunuzda oyun tasarımı çözümlerini kullanın.

Katılımı Artırmak için Yenilikçi Yaklaşımlar Uygulayın

Sağlam bir öğrenim platformu oluşturmak için çalışırken, öğrencilerin değişen taleplerini karşılayan yenilikçi çözümleri entegre etmeyi düşünmelisiniz.

  • İnteraktif Videolar

Geleneksel videolarla kıyaslandığında, interaktif videolar izleyicinin ilgisini on kat artırıyor. Bir videoya sürükle bırak veya tıkla ve öğren gibi etkileşimli öğeler eklerseniz, öğrencilerin videoyu sonuna kadar izleme olasılığı çok daha yüksektir.

  • Sanal Gerçeklik

Sanal gerçeklik artık sadece video oyunlarıyla bağlantılı değil. Şu anda VR emlak, e-ticaret ve tabii ki e-öğrenme dünyalarını yönetiyor.

Çevrimiçi Kurslar için Gereklilikler Nelerdir?

  • Çevrimiçi bir kursu bitirmek için gerekli araçlara sahip olamayacağınızdan mı endişeleniyorsunuz? Çevrimiçi kurslar için ön koşullara göz atmanızı tavsiye ediyoruz:
  • Çalışan bir bilgisayar: Bu bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayar olabilir. Hangisini seçerseniz seçin, akademik çalışmalarınızı yürütmek için yeterli RAM ve belleğe sahip olmalıdır, ancak hangisinin olduğu gerçekten önemli değildir.
  • Doğru bir işletim sistemi: Bilgisayarınızın Windows veya OSi gibi uygun işletim sistemini çalıştırdığından emin olmalısınız. Daha yeni sürümler genellikle daha hızlı çalışır.
  • Öğrencilerinizle konuşmak için bir mikrofon: Özellikle eğitmen sizseniz, bu çok önemlidir. Oturumu düzgün bir şekilde kolaylaştırmak ve herkesle iletişim kurmak istiyorsanız kaliteli bir mikrofonunuz olduğundan emin olun.
  • Doğru yazılım: Microsoft Office bir ofis paketi için harika bir seçimdir. Google Chrome gibi güvenilir bir web tarayıcısına sahip olmak da çok önemlidir. Ek olarak, bir antivirüs programının yüklü olması faydalı olabilir.
  • Sanal bir sınıf: Çevrimiçi özel dersler için genellikle Hangouts, Skype veya Zoom gibi özel yazılımlar gerekir.

Öte yandan, Vedubox ideal bir online öğrenme ortamı sunmaktadır. Bu platformdaki sanal sınıf son derece kapsamlıdır ve harika bir öğrenme ortamı için isteyebileceğiniz her şeyi içerir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

En Yeni Yazılar

Başarı Hikayeleri